Як залишатися непохитним у життєвих бурях

«Усі, хто Господу довірились, ніколи не схитнуться, як і гора Сіон стояти буде вічно» (Псалми 125:1 UMT).

Чи знайомі ви з гімном «Міцна Скеля» (Solid Rock – My Hope Is Built on Nothing Less)? Цю відому пісню досі співають у церквах по всьому світу. Музику до неї написав на слова Едварда Мота композитор Вільям Б.Бредбері у 1863 році – у розпал Громадянської війни.

Ось невеликий уривок:

Моя надія ґрунтується не на чому іншому,
Тільки на крові та праведності Ісуса;
Я не можу довіряти найсолодшим обіцянням,
Але цілком покладаюся на ім'я Ісуса.

Я стою на Христі, твердій Скелі.
Усе інше – пісок, що тоне;
уся інша земля – пісок, що тоне…

І Бредбері, і Мот чудово використовували свої музичні та письменницькі здібності. І оскільки вони це зробили, ми до цих днів насолоджуємося плодами їхньої праці — даром, який виходить за межі часу.

У Євангелії від Матвія 7:24-27 Ісус розповідає історію про чоловіка, який побудував свій дім на піску. Це будівництво не було успішним. Інший мудрий чоловік побудував свій дім на скелі, й цей дім був міцним і надійним, здатним витримати бурі.

Що ви намагаєтеся будувати сьогодні? Чи має воно міцний фундамент у Христі, щоб будівлю ні за що не можна було зруйнувати?
Якою є мета вашого задуму? Ви бажаєте прославити Бога чи прославити себе?

Ваші сьогоднішні плани  не обов'язково мають бути настільки масштабними, як написання пісень чи навіть будівництво спортивної арени, нагляд за будівництвом свердловин або відкриття власної справи.

Можливо, ваш поточний план полягає лише в тому, щоб регулярно жертвувати певну суму коштів на благодійність – навіть у той час, коли грошей не вистачає. Або ви хочете бути завжди добрим до людей та зберігати спокій навіть тоді, коли терпець уривається. Або бажаєте робити свою роботу якнайкраще – день за днем, де б ви не знаходилися, посеред складних обставин, знаючи, що Бог попіклується про вас шлях (Ісаї 43).

Або, можливо, ваш поточний план полягає у відновленні того, що ворог намагався зруйнувати – включно з вашим здоров'ям, шлюбом та репутацією?…

Пам'ятайте: Бог бачить нас. Він знає, якими дарами обдарував вас і мене. І Він знає, що з Його допомогою і в Його найкращий час ви можете перемогти – незалежно від того, які бурі приходять у ваше життя.

Коли Ісус є нашою твердою основою, скажімо про Нього так:

«Він — моя Скеля, моє спасіння в лихоліття, мій порятунок високо в горах. Мене не змусять похитнутись вороги!» (Псалми 62:3 UMT)

Сандра Голкомб
CBN Daily Devotions

P.S. Будь ласка, звʼяжіться з нами, якщо потребуєте духовної поради або молитовної підтримки.