Втрата дому та смерті рідних – ось, що приносить війна у долю української жінки

Двоє дітей, племінниця під опікою, хвора свекруха, поранений чоловік, втрата дому та загибель брата… Це все випало на долю однієї української жінки з Херсонщини. Чи можна взагалі це витримати? Як?! Але вона щиро усміхається, дякує за допомогу і продовжує допомагати тим, кому ще гірше...

Ми познайомилися з нею під час роздачі продуктової допомоги від «Операції Благословення» та проповіді Євангелія у Кам'янець-Подільському.

Оксана швидко розфасовувала продукти та з усмішкою роздавала великі важкі пакети таким само знедоленим людям, як і вона сама.

Розговорившись про життя, вона погодилася ненадовго прийняти нас у тимчасовому прихистку своєї родини – малесенькій пошарпаній малосімейній квартирі з настільки тісною кухнею, що важко розвернутися навіть одному.

«Тільки якщо не на довго! Адже мені в другій половині дня треба бігти в ще один волонтерський пункт, щоб плести маскувальні сітки для наших дорогих захисників», – з усмішкою зауважує Оксана.

undefined

На жаль, усмішка сходить з її обличчя, щойно жінка починає розповідати про пережите ними за останні два роки.

«Ми родом із села Новоберислав (Херсонської області). Але більше ми не можемо жити в нашому рідному домі, тому що росіяни регулярно обстрілюють прибережну зону Дніпра, а саме там знаходиться мій будинок», – починає жінка.

Вона розповідає про те, що чоловік служить у лавах ЗСУ, а брат пропав безвісти на фронті. На жаль, з часом стало відомо, що брата визнано загиблим, а чоловік отримав тяжке поранення і за його життя борються у шпиталі.

Мама чоловіка пережила інсульт, і зараз вона у тяжкому стані, Оксана доглядає її.
Окрім хворої свекрухи, Оксана має двох дітей, а нещодавно під опікою була ще й племінниця – на той час, поки мати дівчинки не мала змоги вибратися з окупації.

Але моторошні обставини вигнання з дому, поневіряння Україною та жахливі звістки про рідних не відібрали у жінки бажання діяти та допомагати іншим.

«Я прагну заповнити кожну вільну хвилину волонтерством», – впевнено говорить Оксана. 

undefined

«Діти намагаються адаптуватися на новому місці, навчаються у школі та намагаються налагодити нові дружні зв'язки, що дуже складно, – розповідає Оксана. – Ще складніше витягувати фінансово дорогу плату за житло. Практично весь бюджет йде на те, щоб сплатити оренду, а на продукти часом зовсім нічого не залишається.

Деякі орендодавці завищують ціни, тому що великий наплив переселенців. Та невже ми винні, що почалася війна? І де нам брати такі шалені гроші? Це складно морально, бо люди, яких не торкнулася війна, живуть так ніби її й немає. Ніби вона десь там за териконами та полями, й не наблизиться до них. Напевно, саме тому їм складно зрозуміти нас, от і підіймають ціни... У нас настільки обмеження харчування… Якби ви нам не допомагали, ми б точно голодували!

Велике дякую за регулярну допомогу протягом останніх двох років усім знедоленим переселенцям нашого міста та іншим переселенцям в Україні!» – зі сльозами дякує Оксана.

Ваша продуктова підтримка від “Операції благословення” – це наш єдиний шанс вижити. Ваш продуктовий набір постійно різноманітний та містить усе необхідне. Це наш порятунок від голоду!.

undefined

До війни неможливо звикнути. Вона залила кровʼю усю територію країни та продовжує збирати страшний врожай. Безпритульних, безробітних та голодуючих стає дедалі більше. Але також є багато можливостей для допомоги нужденним!

Трохи нижче – посилання на сторінку донейту на благодійні проєкти CBN Emmanuil. Саме ваша пожертва допоможе наповнити продуктові пакети якісними та поживними продуктами, проповідувати Євангеліє та заправити пальним машину, яка розвозить свіжий безоплатний хліб у відрізані війною села.

Не потрібно сіяти через силу – перерахуйте суму, що підкаже вам серце та фінансові можливості! Віримо і знаємо, що Бог примножить усе! Бо підтримка нужденних – це одна з Його заповідей, і Він щедро віддячує кожному!

Спасибі вам, дорогі партнери з України та інших країн світу. Особливо дякуємо тим вірним людям, хто прийняв рішення жертвувати певну суму на благодійність щомісяця!

Нехай Господь щедро благословить вас!

Зробити пожертву на підтримку постраждалих від війни