У 2021 сотні сімей приєднаються до проєкту «Їжа на кожен день»

Проєкт Helpua.org готується до нового посівного сезону. У планах цього року — нагодувати сотні сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Виконати цю мрію допоможе ініціатива «SEED-Їжа на кожен день».

COVID19-пандемія та карантинні обмеження, а також тривалі військові дії й злидні — це реальність, у якій живуть люди уздовж лінії зіткнення. Їм довелося нелегко, багато хто зіткнувся з убогістю й голодом. Щоб допомогти сім'ям не просто пережити складний період, але забезпечити їжею на роки вперед, проєкт Helpua.org реалізовує у постраждалому від війни регіоні проєкт «SEED-Їжа на кожен день».

Рік тому навесні за підтримки «Обітниця сироті» та голландської організації ORA, п’ятсот сімей отримали комплекти насіння сільськогосподарських рослин. Півроку працьовиті мешканці військової зони працювали на полях і городах, і, попри те, що літо було посушливим, їм вдалося виростити чудовий урожай!

У минулому році насіння отримали жителі Новотроїцького, Ольгінки, Орловського, Чермалика, Славного, Тармчука, Мар'їнки, Красногорівки, Георгіївки, Доброполля. Насінням був забезпечений хоспіс у м. Часів Яр, а також реабілітаційний центр у Слов'янську та тепличне господарство у Єгорівці.

Руки, які доглядали за рослинами і збирали плоди, в останні кілька років часто витирали сльози з очей. Ці люди бачили багато горя і продовжують жити в непростих умовах.

«У 2014 році просто над нами снаряди літали. Ми зібрали дітей, машину і поїхали, — розповідає багатодітна мама Рита Єременко, с. Ольгине. Жінка дуже рада участі у проєкті, — Я вже закрила десять трилітрових банок кабачків, п'ять трилітрових огірків. Я їх не купую — виросли на городі. Спасибі ORA за відмінне насіння!»

Антоніна Муран з Красногорівки втратила чоловіка від розриву снаряду.

«Насіння, які ми отримали, дало хороший урожай. Літо було дуже посушливим, але ми змогли виростити його й зробити консервації на зиму. Спасибі «Обітниця сироті» за надану допомогу!» — каже жінка.

Яна Дубицька, с. Новотроїцьке: «Я дуже вдячна людям, які дали насіння. Це дуже добре, ми зробимо салати (консервація) на зиму. Город — це наш порятунок, тому що в магазині все дуже дороге».

Валентина Наумович, с. Орловське: «Для нас ця допомога як промінь світла. Дуже велика необхідність у насінні, багато жителів просто не можуть купити насіння. Від жителів села подяку отримуємо не вперше. Знаємо, що насіння відмінне, дуже потрібне».

Ось такими були вісім місяців проєкту «Їжа на кожен день» у 2020 р.

Подивіться це відео!

Ці люди навчилися виживати в умовах тотальної бідності і війни, але при цьому вони сіють, доглядають за рослинами і радіють життю та врожаю.

Приєднуйтесь до проєкту, сійте й пожинайте плоди подяки від Господа і людей, яким ми разом зможемо допомогти!

Перераховуйте пожертвування онлайн: https://donate.emmanuil.tv/

HelpUA

Більше про проєкт