Усе завжди повертається до Єрусалиму

Нещодавно євангеліст, пастор і засновник церков Harvest Christian Fellowship Грег Лорі розмірковував про біблійні пророцтва щодо кінця світу у контексті війни Ізраїля проти терористичної організації ХАМАС. Він розмістив детальний допис у своєму блозі, ключові тези включив у недільну проповідь, а також опублікував відповідне відео у соціальних мережах. 

«Цікаво, що все завжди повертається до Єрусалиму. Біблія передбачила тисячі років тому, що події останнього часу розгортатимуться навколо Єрусалиму. Не Сан-Франциско. Не Лос-Анджелесу. Не Москви. Не Парижу», – пише Лорі.

«Єрусалим – це крихітне місто на крихітному клаптику землі, але воно відіграватиме ключову роль у подіях останніх днів. Це буде центральна точка подій останнього часу. Це дивовижно, коли ви думаєте про це, оскільки в Захарії 12:3-4 Бог каже: «І буде в той день, Я зроблю Єрусалима за камінь тяжкий всім народам: усі, хто буде його порушати, будуть конче поранені, і зберуться на нього всі народи землі. Того дня, промовляє Господь, ударю всіх коней сполошенням, і шаленством його верхівця, а над Юдиним домом відкрию Я очі Свої, і всіх коней народів поб’ю сліпотою» – пише Лорі.

Проповідник також вказав на важливий історичний розвиток, який «дослідники біблійних пророцтв» повинні визнати:

«Біблія говорить нам, що в останні часи Ізраїль буде розпорошений і знову збереться. Це сталося, і це дійсно був знак, який запустив пророчий годинник. Але після того, як Ізраїль був зібраний (у 1948 році), Господь сказав, що на нього нападуть. Зокрема, в книгах Єзекіїля 37 і 38 розділах Біблія говорить про збирання Ізраїлю, а потім – про велику силу з півночі, яка нападе на нього. Ця сила ідентифікується як “Магог”. Хто такий Магог? Слухайте, ніхто не може сказати з абсолютною впевненістю», – зазначає він.

Лорі продовжує пояснювати, що багато дослідників Біблії та пророцтв вважають, що Магог – це сучасна Росія, яка розташована на північ від Ізраїлю.

«Навіщо Росії взагалі вторгатися в Ізраїль? Ну, є ще одна річ, яку Біблія говорить про Магога: якщо це дійсно Росія, то одним з її союзників є Персія. Це стародавня назва сучасного Ірану. Отже, Біблія передбачила сотні років тому, що ця велика сила з півночі Ізраїлю нападе на неї після того, як вона відновиться. Й що одним із союзників, які нападуть на Ізраїль разом з Росією або “Магогом” – ким би він не був – буде Іран або Персія».

Євангеліст зазначив, що жодного разу за майже два з половиною тисячоліття Росія не шукала і не формувала військового союзу з Персією чи Іраном. Але він згадав нещодавні угоди між Росією та Іраном, про які відомо, що росіяни продають іранцям ракети, а ті своєю чергою надають безпілотники, що використовуються у війні в Україні.

Біблійне пророцтво

Далі Грег Лорі теоретизує: що станеться, якщо Ізраїль вирішить завдати військового удару по Ірану, оскільки Іран фінансує ХАМАС, Хезболу та інші терористичні угрупування, що воюють проти Ізраїлю.

«Це може призвести до конфлікту, про який ми читаємо в у 38 розділі книги Єзекіїля, – написав він. – Біблія говорить, що Магог прийде проти (Божої) волі; Біблія описує “гачки в щелепах”, що тягнуть його вперед – так, ніби Магог неохоче вторгнеться разом зі своїм союзником – Персією (або Іраном)».

Лорі продовжив: «Чи стверджую я зі стовідсотковою впевненістю, що саме такий сценарій буде реалізовано? Ні. Але якщо ви прокинетеся вранці і прочитаєте цей заголовок: "Росія атакує Ізраїль", пристебніть ремінь безпеки, тому що ви бачите, як біблійне пророцтво виконується за вашого життя на ваших очах…»

Природно виникає запитання: що мають робити християни у світлі неспокою і війни на Близькому Сході? Грег Лорі завершує допис, відповівши на нього двома порадами:

1) Ісус сказав: «Коли ж стане збуватися це, то випростуйтесь, і підійміть свої голови, бо зближається ваше визволення!» (Лк. 21:28). Це те, що ми повинні робити, очікуючи швидкого повернення Ісуса Христа.

2) Але нам також потрібно молитися. 

«Біблія говорить нам молитися за мир в Єрусалимі (Псалми 122:6). Ми хочемо молитися, щоб Єрусалим прийшов хоч до якогось миру. Ми хочемо молитися, щоб цей жахливий тероризм припинився, і щоб ізраїльтяни змогли повернути заручників. І ми хочемо молитися, щоб Бог поклав свою руку захисту на народ Ізраїлю під час цієї безпрецедентної війни», – пише Грег Лорі.

«Ми живемо в останні дні»

Нещодавно CBN News Digital взяли інтерв'ю у експерта з пророцтв і письменника Джеффа Кінлі.

Кінлі запитали, що перше спало йому на думку, коли він почув новини про вторгнення ХАМАС і смертоносні теракти в Ізраїлі.

«Для мене це просто підтвердження того, що ми живемо в останні дні, – відповів Кінлі. – Я маю на увазі, що Біблія так багато пророкує про Ізраїль, конфлікти в Ізраїлі, війни та чутки про війни, які відбудуться. Землетруси, що відбуваються просто зараз... Я вірю, що всі ці події є передвісниками фактичних подій кінця світу, які ми бачимо в Об'явленні з 6 по 18 розділи. На мою думку, це ще одне підтвердження того, що ми живемо в дуже нестабільні часи, але водночас дуже пророчі».

Далі Кінлі пояснює: «Усі події за останні 2000 років відбувалися в контексті, коли ще не існувало ізраїльського народу. І тепер, коли нація існує, вони знаходяться на цій землі, й з того часу там не було нічого, крім конфліктів – тому що сатана і народи, що їх оточують, не хочуть, щоб вони займали землю, яку Бог обіцяв Аврааму. І тому постійно відбуваються конфлікти. Сатана дуже територіальний.

То ж я думаю, що це одна з тих речей, які є справжнім сигналом. Коли у машині загоряється лампочка перевірки двигуна, вам дійсно потрібно звернути на це увагу. Так от, Бог зараз “блимає» лампочкою перевірки двигуна” для історії і для народів, й особливо для Ізраїлю. Тому нам потрібно звернути на це увагу».

CBN News