Нехай надія воскресне!

Чи ви проходите зараз період випробування або ж перевірки «на міцність»? Не занепадайте духом! Випробування породжують наполегливість, а наполегливість – це крок до перемоги. Замість того, щоб втрачати надію, подумайте про те, що саме зараз ви на порозі прориву!

«Але не тільки з цього, ми також радіємо у своїх стражданнях, бо знаємо, що страждання породжують терпіння, терпіння – стійкість, а стійкість – надію» (До римлян 5:3-5).

Ми не хочемо бути схожими на ізраїльтян, коли вони вперше досягли межі Обітованої Землі. Хоч Бог обіцяв їм перемогу, та люди боялися увійти туди, бо чули розповіді про велетнів у цій землі. Тому вони безцільно блукали пустелею 40 років – все тому, що втратили надію на Бога.

Як говорить нам автор Послання до євреїв: «Ця надія – немов якір для душі, міцний і безпечний» (До євреїв 6:19). 

Тобто, надія на Бога, Його забезпечення нашого спасіння через Ісуса Христа, надія на наш вічний дім на небесах і сила Господніх обітниць, що містяться в Його Слові, зберігає нас сповненими віри та міцно вкоріненими в Божій любові.

Звичайно, гріх може призвести до втрати надії. Тому ми повинні обов'язково покаятися і принести свої гріхи й недоліки на хрест, де ми отримаємо прощення і милість. Після цього нам слід твердо довіряти Богу, отримати Його прощення і повернутися до радості та надії.

Римлянам 15:4 нагадує нам про це: «Усе, що було написано в минулому, написано для нашого навчання, щоб через терпіння та підбадьорення, яке дає Писання, ми мали надію».

То ж, коли ви відчуваєте себе пригніченим, згадайте слова псалмоспівця: «Сподівайся на Бога, адже я ще прославлятиму Його – Спасителя мого й Бога мого». 

Спрямуйте думки на надію, яку ви маєте на Бога, і нехай Його Слово потішить вас! Знайте, що дуже скоро ви будете прославляти Його, міцно укріплені в Його любові та турботі. Нехай Господь благословить вас!

P.S. Молитва має силу! Будь ласка, напишіть нам, якщо потребуєте молитовної підтримки!