Князь миру

Мир може бути досить складною темою для обговорення, оскільки це поняття багатогранне та для різних людей має різні значення.
Що ж приховує слово «мир» і чому Ісус названий Князем миру? І який Його мирний план?

Що таке мир?

Розумієте, мир у значенні відсутності війни, хаосу та конфліктів, також активно сприяє досягненню цілісності та повноти.

Наш Князь миру – Ісус Христос – є втіленням цілісності та повноти. У Ньому ми набуваємо цілісності та завершеності – розуму, серця, тілу і душі. Він є початком, з якого мир пошириться в хаотичний світ через Його сповнених Духом учнів.

«Таємниця Божої волі була відкрита нам, і вона полягає в тому, щоб все, що існує на небі й на землі, об'єднати в єдності під Христом; під нашим Князем цілісності та повноти» (До ефесян 1:9-10).

Наш Князь Миру

Відтоді, як Адам і Єва скуштували з дерева пізнання добра і зла, наші серця були розбиті, а світ занурився в хаос.

Світ не спокійний, він не єдиний у розумінні та меті, і, звичайно ж, він не є цілісним і завершеним. Наслідки цього хаосу ми відчуваємо щодня у своєму житті. Однак, потреба вирватися вперед, бути на висоті, мати успіх, бути поміченим, прагнення зробити свій власний індивідуальний світ якомога спокійнішим – це перегони на знищення.

Це перегони на знищення.

Диявол майстерно переконує нас бігти безупину. Але він хоче лише красти, вбивати і руйнувати (Івана 10:10).

В Ісусі немає обману. Він відверто говорить про те, що Він тут, щоб принести життя з надлишком.

Даруючи нам Свого Духа, Він дав нам ту саму силу, яка воскресила Його з мертвих (Римлянам 8:11)!

Він благословив нас усяким духовним благословенням на небесах (До ефесян 1:3). І Він перевів нас із царства темряви в Царство Ісуса Христа (До колосян 1:13).

Хаосу, що настав внаслідок рішення Адама і Єви, протистоїть мир, який приходить через Ісуса. У Ньому активне оновлення миру на землі! Ми святкуємо його прихід через Нього на Різдво, бачимо його в житті, яке Він прожив тут, на землі, і переживаємо його завдяки Його воскресінню з мертвих.

Він дає нам нове серце через Святого Духа і несе мир через наше життя. Ми з нетерпінням чекаємо дня, коли не буде сліз, болю, плачу і смерті (Об'явлення 21:4). Цей день настане в Ісусі та через Ісуса. Незабаром Князь Миру об'єднає під Своєю владою все, що є на небі й на землі. І ви, Його Церква, є частиною цього плану.

Божий план миру

Це одночасно і неймовірна честь, і величезний виклик. Ми представляємо Князя миру на землі.

Його Церква – це Його план продовжувати поширювати благословене життя і мир серед хаосу. Ми маємо місію проголошувати, що Князь миру прийшов, щоб принести цілісність у наш хаос, і у нас є все необхідне для цього. Це нелегко, але у нас є Той, Хто вказав нам шлях, Він йде поруч з нами і випереджає нас.

Це одночасно і неймовірна честь, і величезний виклик. Ми представляємо Князя миру на землі.

Отже, наступного разу, коли ви почуєте титул «Князь миру», я молюся, щоб ваш розум і серце наповнилися поклонінням і благоговінням. Побожністю перед красою того, Ким є Ісус, тим, що Він зробив, і нашим певним майбутнім цілісності і завершеності, миру.

Джоел Сінглтон
Координатор цифрового та церковного партнерства,
CBN Europe
Джерело